Diari de les activitats i vivències de la nostra aula.
Les activitats de la Tardor han sigut d'allò més diverses. Enguany li hem volgut fer un homenatge a "La Castanyera" que ens ha acompanyat totes les tardors durant estos tres anys. Hem fet una partitura gegant per poder-la cantar molt bé. Com hem pintat moltes fulles, amb les que ens han sobrat després de fer les notes musicals de la cançó, hem fet un mural.
Hem assistit al concert que ens han oferit els alumnes majors del col.legi, ens ha agradat molt. I per fi hem pintat girafes per a adornar la taula que traiem al pati per a posar el magnífic esmorzar que ens preparen les nostres mamàs per a celebrar la festa de la Tardor. Les ensaïmades estaven boníssimes i les roses també.
El dijous 13 i el dijous 20 de Novembre hem acudit a la biblioteca pública on ens han oferit dos sessions d'animació lectora.
Ens han contat dos contes, el primer dia, ens van contar "El soldatet de plom" i el segun, "Per què hi ha tantes pedres en el fons dels rius?". Per a contar-nos estos contes han emprat la tècnica del kamishibai.
"kamishibai" és una paraula japonesa que significa "teatre de paper" i és una tècnica especial de llenguatge oral molt popular des de fa molts segles al Japó. El Kamishibai està format per un conjunt de làmines, que tenen un dibuix per una cara i text en l'altra. El seu contingut, generalment en forma narrativa, pot referir-se a un conte o a algun contingut d'aprenentatge. La lectura del kamishibai es realitza col·locant les làmines en ordre sobre un suport, "teatret" de tres portes, de cara a l'auditori i lliscant les làmines l'una darrere de l'altra mentres es llig el text.
Després hem realitzat activitats relacionades amb el conte. El primer dia vam fer un vaixell de paper, el vaixell del doldatet de plom, el segon dia vam retallar y vam pegar per a fer la granota protagonista del conte. Ho hem passat molt bé.